Za ŽRS 25 milijuna subvencije iz proračuna

ŽRS 661 u kolodvoru Piskavica, BiH, © zeljeznice.net

ŽRS 661 u kolodvoru Piskavica, BiH, © zeljeznice.net

Proračunom Republike Srpske (RS) za ovu godinu “Željeznicama RS-a“ odobrena je subvencija u ukupnom iznosu od 25 milijuna KM, te se svake godine sa ovim javnim poduzećem potpisuju redovni godišnji ugovori o sufinanciranju željezničke infrastrukture i željezničkog prometa. Entitetska vlada danas je dala saglasnost na Prijedlog ugovora o financiranju željezničke infrastrukture u 2016. godini u vrijednosti od 17.113.094 KM i Prijedlog ugovora o sufinanciranju željezničkog prometa od interesa za RS za 2016. godinu u iznosu 7.886.906 KM, a koji će biti zaključeni između Vlade RS-a i “Željeznica RS-a“ A.D. Doboj.

Na sjednici u Banjoj Luci Vlada RS-a je prihvatila i Informaciju o projektu “Lokalni integrirani razvoj-LID”. Projekt financira Europska unija u okviru Indikativnog strateškog dokumenta za BiH za period 2014-2017. godina, a provesti će ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH, u suradnji s relevantnim institucionalnim partnerima i jedinicama lokalne samouprave, priopćeno je iz entitetske vlade.
Period trajanja Projekta je siječanj 2016 – prosinac 2018. godine, a ukupna vrijednost proračuna za implementaciju Projekta iznosi 6.666.667 eura. U okviru Projekta će se raditi s 20 odabranih jedinica lokalne samouprave, grupisanih u tri do četiri geografska klastera.
Odabir partnerskih jedinica lokalne samouprave izvršiti će se na osnovu otvorenog poziva za iskazivanje interesa uz izbalansiranu zastupljenost u oba entiteta i Distriktu Brčko i primjenom skupa programskih kriterijuma od kojih svaki ima određenu vrijednost.
Vlada RS-a je usvojila i Informaciju o ulaganjima u vodoprivredne sisteme putem EIB-a, Svjetske banke, Fonda solidarnosti, Europske komisije i drugih grantova, kao i Informaciju o Nacrtu strategije i akcijskog plana za zaštitu biološke raznovrsnosti Bosne i Hercegovine (2015-2020).

(nezavisne.com)
Komentari na vijesti