Izabran izvođač radova za sustav LGV u Canberri

© RG

© RG

Predstavnik za Capital Metro, Simon Corbell dao je 01. veljače izjavu o početku izgradnje sustava lake gradske željeznice u Canberri, odnosno njezine prve faze. Za izvođača radova, koji će biti ujedno i operater, izabran je konzorcij Canberra Metro.

Konzorcij se sastoji od tvrtki Pacific Partnerships, CPB Contractors, John Holland, Mitsubishi Corp, Aberdeen Infrastructure Investments, Deutsche Bahn International i CAF. Konačna vrijednost ugovora biti će poznata pri potpisivanju, no očekuje se da će biti u iznosu od 35 milijuna australskih dolara.

Prva faza sustava lake gradske željeznice – Capital Metro biti će duga 12 km i to od ulice Alinga koja se nalazi u centru grada, do Gungahlina,  a imati će ukupno 13 stajališta. Planirana frekvencija u vršnim satima je svakih 6 minuta, a broj vlakova koji će biti u upotrebi je 14, sa jednom remizom, koja će se nalaziti uz samu rutu.

Završetak radova se predviđa krajem 2018., a početak prijevoza putnika početkom 2019. godine. Canberra Metro će imati koncesiju na 20 godina kao operater te za održavanje sustava.

(zeljeznice.net)

Komentari na vijesti