ZET-u moguća kazna jer ne daje potpune informacije

Tramvaj u okretištu Heinzelova © zeljeznice.net, tram4

Tramvaj u okretištu Heinzelova © zeljeznice.net, tram4

ZET bi mogao biti kažnjen za svako stajalište bez infostupova s podacima o redoslijedu linija, broju vozila i nazivu prijevoznika, i to od 600 do 2000 kuna.

Na rijetko kojem ZET-ovu stajalištu postoje infostupovi s nazivom linije koja onuda prolazi, vremenom polazaka, nazivom i redoslijedom stajališta, brojem vozila na liniji i nazivom prijevoznika, zbog čega bi im komunalni redari mogli ispisati kazne od 600 do 2000 kuna.

S obzirom na to da bi kazne mogao dobiti za svako stajalište bez infostupova, ZET bi zasigurno bio u velikim problemima jer se ne drži Odluke o prijevozu putnika u javnom prometu. Na nepoštivanje odluke upozorio je Zagrepčanin Miroslav Schlossberg, koji je zatražio od Odbora za pritužbe u Skupštini da upozori Gradsku upravu i ZET.

– Molio bih da se nadležni očituju koliko je dosad obavljeno izvida te postoje li zapisnici o odlasku na teren, izrečenim opomena ili kaznama prijevozniku – zatražio je Schlossberg. Dodao je da je problem već nekoliko puta prijavio putem aplikacije “Moj Zagreb”, no da ni nakon godine dana ništa nije napravljeno.

Osim što na stajalištima ne postoje infostupovi, upozorio je također, na nekima nema ni znaka da je riječ o stanici, što smatra nedopustivim.

(zeljeznice.net/vecernji.hr)

Komentari na vijesti