Zagrebački tramvaj slavi 124 godine postojanja

© zeljeznice.net, tram4

© zeljeznice.net, tram4

Zagrebački električni tramvaj simbolično će sutra, 5. rujna, obilježiti 124. obljetnicu organiziranog javnog prijevoza u Zagrebu.
Podsjetimo, na taj dan godine 1891., Zagrebom su krenula prva tramvajska kola pokretana jednom konjskom snagom. Tim će povodom istovremeno sa središnjeg gradskog trga, na besplatne vožnje za građane, u 11 sati krenuti dva najstarija tramvaja iz voznog parka ZET-a, dva turistička vlakića i turistički autobus.
Ispratit će ih prva vozačica autobusa u povijesti ZET-a, najstariji vozač tramvaja u mirovini, voditeljica Podružnice Ljuba Žgela i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, uz pratnju Puhaćeg orkestra ZET-a. Broj mjesta u turističkom autobusu je ograničen, a ulaznice se već sada mogu preuzeti u prepoznatljivoj kućici ZET-a na uglu Praške ulice i Trga bana Josipa Jelačića. U slučaju lošeg vremena, odnosno kiše, ulaznice će se moći naknadno zamijeniti. Bez obzira na vremenske prilike, tramvaji iz 1923. i 1940. godine, kao i vlakići, kružit će gradskim središtem.
Pozivamo Vas da se pridružite simboličnom obilježavanju Dana ZET-a i doživite vožnje kakve su bile nekoć!
(zet.hr)
Komentari na vijesti