Stanley Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Ponekad se dogodi da me put nanese negdje uz prugu i uhvatim neki foto zapis, ali materijala nema dovoljno za pravi putopis. Stoga ću takve epizode ubuduće stavljati u jedinstvenu temu. Sutla 16. rujna 2018. Jučer sam iskoristio lijepo popodnevno vrijeme da izađem na svjež zrak, a svježina je tamo gdje je pruga. Odredište je bilo stajalište Sutla, posljednje službeno mjesto na X. koridoru u smjeru Slovenije i na kumrovečkoj pruzi prije Harmice. Peron: Stara zgrada je napuštena i devastirana: Izdaleka lijepo izgleda okružena zelenilom: ŽCPR: Odjednom se začulo cin-cin i nešto se šuljalo iz smjera Dobove: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 To je Taurus SŽ 541-009 u strojnoj vožnji. Na moje iznenađenje lokomotiva se zaustavila ispred ŽCPR-a... ... iako su polubranici bili spušteni, a svjetlosna i zvučna signalizacija je radila normalno: Preko prijelaza korakom: I ode ona prema Savskom Marofu: Pogled prema zapadu: Kada ćeš ti opet do Kumrovca? Usputni prizor - crkvica iznad Šenkovca: Somulj-aga 6112-108 koji me dovezao vraća se iz Harmice: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 I on je stao ispred ŽCPR. Vjerujem da će neki stručnjak objasniti ovu zbunjozu: Pogled prema Savskom Marofu: Imao sam više od sat vremena na raspolaganju pa sam zabilježio i nešto od druge vrste prometa - 10292 Šenkovec: Povratak kućici u zelenilu: Civilizacija je stigla i u ove krajeve: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 Ulaz u zgradu je zabarikadiran: Nešto se šulja i iz Savskog Marofa: To je Somulj-aga 6112-103 koji će me vratiti u Zagreb: Ali će prije toga u Harmicu: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 Dok čekam sominu da se vrati iz Harmice bilježim likovne izražaje u novom dijelu stajališta: S obzirom da ovdje nema Mamića cigana/pedera/lopova (dodati po želji), ni ubij Srbina/tovara (dodati po želji) ni ušatog U, već prevladavaju ljubavne poruke, ako Zeleni most postane ''Hendrixov'' onda Sutlu treba preimenovati u Srčeko. Ili još bolje u Sveti Valentin jer je zaštitnik zaljubljenih: Mjesec i 25 kV: Stiže mi vlak za povratak: I jedna usputna impresija - Plasser&Theurer u Zaprešiću: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 To je Taurus SŽ 541-009 u strojnoj vožnji. Na moje iznenađenje lokomotiva se zaustavila ispred ŽCPR-a... ... iako su polubranici bili spušteni, a svjetlosna i zvučna signalizacija je radila normalno: ... Preko prijelaza korakom: ... I on je stao ispred ŽCPR. Vjerujem da će neki stručnjak objasniti ovu zbunjozu: ... Od odavde do tu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 Tako nešto sam i pomišljao, hvala. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Ponekad se dogodi da me put nanese negdje uz prugu i uhvatim neki foto zapis, ali materijala nema dovoljno za pravi putopis. Stoga ću takve epizode ubuduće stavljati u jedinstvenu temu. ... P.S. A Carpe Diem? To gore znači da to nije to, ili mijenjaš imidž? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 Carpe Diem ostaje za cjelovite putopise. Ovdje ide jedan do pe'šes' postova, kako se trefi. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 19, 2018 Author Share Posted September 19, 2018 Nije baš otvorena pruga, ali je željeznica: Hrvatski željeznički muzej, 15. rujna 2018. U subotu 15. rujna bio sam u Hrvatskom željezničkom muzeju zbog OVOG događaja, pa sam usput obišao dio izloženih željezničkih vozila. Kao da se nad muzejem skupljaju tamni oblaci: Zainteresirali su me stari vagoni: Naročito ovaj: Parnjačica JŽ 51-144 se još dobro drži... ... za razliku od Kennedyja: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 19, 2018 Author Share Posted September 19, 2018 Stara drezina: Dobila je po nosu: Pred njom sam se puno puta sklanjao sa pruge: Poštanski vagon je sklonjen u bunker muzeja. Bar neće šarati po njemu: Po dolu i gaju... Poznati ugođaj: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 19, 2018 Author Share Posted September 19, 2018 Vagon je pretvoren u izložbeni prostor, a ovo su uzorci putničke prtljage: Nekoliko zapisa o povijesti željeznice na našim prostorima: Kratku priču završava kraljica među izlošcima: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 21, 2018 Author Share Posted September 21, 2018 Velika Gorica, rujan 2018. Ovih dana sam skoknuo do Velike Gorice s višestrukim ciljem - da obiđem gradilište novog poštanskog logističkog centra (službeno u Gradićima), da iskušam novu prigradsku željezničku liniju Zagreb - Velika Gorica i na kraju, ali ne i posljednje, da iskoristim jedan od zadnjih ljetnih dana Anno Domini 2018. U drugom i trećem sam uspio, ali u prvom ne. Bio sam, naime, uvjeren da toponim Gradići označava istoimeno selo jugozapadno od željezničkog kolodvora pa sam umjesto na gradilištu završio na nekom deponiju smeća. A gradilište se nalazi na sasvim drugom mjestu, u nikakvim Gradićima nego u Velikoj Gorici, na uglu Vukomeričke i ulice Fausta Vrančića. Nisam više imao vremena ići tamo. S obzirom da sam se našao vu kuruzi drugih forumaša nisam radio poseban putopis o kolodvoru i okolici i zabilježio sam tek nekoliko usputnih impresija. A datum izostavljam iz razloga koji će biti jasniji iz sadržaja. Možda ovo katastarski jesu Gradići, ali meni vonja na Veliku Goricu - lokacija logističkog centra je u sredini slike: No počnimo iz početka, a početak je bio ovaj pošarani mađaron: Stigao sam petnaestak minuta prije polaska: Usputna impresija - vagoni na kojima piše Rijeka - Osijek: U vlaku sam zatekao samo dva čovjeka - strojovođu i konduktera. Neposredno pred polazak ušao je još jedan putnik. S majstorom i kondukterom sam popričao desetak minuta. Rekli su mi da većina potencijalnih putnika još ne zna za ovu novu prigradsku liniju, a sudeći po displeju ne znaju ni oni u HŽ PP koji su nadležni ''poštelati'' relaciju: S obzirom da smo uspostavili dobre diplomatske odnose majstor me ljubazno pripustio u upravljačnicu (kondukteru sam pokazao kartu): Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 21, 2018 Author Share Posted September 21, 2018 Voziiii Miško: S obzirom da idemo prema suncu, a ''šoferšajba'' nije baš u bajnom stanju, slike nisu za izložbu ali mogu proći: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 21, 2018 Author Share Posted September 21, 2018 I evo nas u odredištu: Civilna strana: Robno skladište koje se naravno ne koristi: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 21, 2018 Author Share Posted September 21, 2018 Dvije sličice iz prometnog ureda: U kolodvoru sam nabrojao 17 Habbins-a: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 21, 2018 Author Share Posted September 21, 2018 Zavirio sam i u putnički prostor, koji je vrlo čist i uredan: Kod robnog skladišta je poveće parkiralište: I za kraj Som-regionalac za povratak: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
josip Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Sljedeći put se slobodno najavi, pa ćemo zajedno obići lokaciju novog poštanskog centra! Quote Flickr account Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts